14.8.2014

Camino kutsuu


Marraskuussa 2013 mieleen alkoi hiipiä ajatus Pyhiinvaellusmatkasta, ja nimenomaan Espanjassa. Ajatus ei ollut aivan uusi, mutta nyt sen toteuttaminen tuntui ajan puolesta mahdolliselta.

Pyhiinvaellusmatkoihin tutustuminen aloitettiin hakemalla kirjastosta asiaan liittyviä kirjoja, tilaamalla netistä oppaita ja liittymällä Pyhiinvaeltajien FB-ryhmään. Aika nopeasti reitiksi valikoitui juuri ns. Ranskalainen reitti. Tästä reitistä tuntui löytyvän paljon tietoa.




Ajankohdaksi valittiin syksy 2014. Jäisi aikaa kunnon kohotukseen ja ehkä jopa vähän kielen oppimiseenkin.


Valmistautumisia

Ensimmäinen hankinta oli hyvät vaelluskengät. Olisi tärkeää, että uudet kengät kerittäisiin hyvin "ajaa sisään". Vähäluminen talvi auttoi meitä. Uudet kengät olivat yllättävän liukkaat, jos vähänkin oli lunta tai jäätä.






 
 
 
 

 

( On pikkaisen haastavaa tämä kuvien asemointi tähän blogiin.Tähänkin saavutukseen tarvittiin vähän html-koodausta)


Tammikuussa aloitimme espanjan kielen opiskelun Liedon kansalaisopistossa. Innostavan opettajan ansiosta jotakin taisi  jäädä myös muistiin. Ennen syksyä on kyllä syytä ottaa oppikirja vielä käteen ja vähän kerrata tärkeitä fraaseja.
 
 

Helmikuussa FB-ryhmä kokoontui Helsingissä. Aivan mahtavia ihmisiä ja sieltä sai paljon hyviä vinkkejä vaelluskonkareilta.





Huhtikuussa kaikki alkoi jo tuntua "viralliselta". Lentoliput hankittu, 1 yö varattu Saint Jean Pier de Port:sta sekä 1 yö varattu Orissonista.



Lähtöpäiväksi varmistui siis 1.9.2014. Lento on Helsinki-Berliini-Madrid. Sieltä junalla tai bussilla Pamplonaan. Samana päivänä samalla lennolla on neljä muutakin vaeltajaa lähdössä, joten suunnittelimme jo kimppakyytiä Pamplonasta lähtöpaikkaan eli Saint Jean Pier de Pointiin.
 

Enää ei ollut paluuta, se on menoa nyt.
 
 
 

Matkakuumetta

Kuukaudet, viikot ja päivät vähenevät ja matkakuumetta on jo ihan hirveästi.

Kävelyharjoitukset eivät oikein suju näin hirveällä helteellä. Kuuma porottava aurinko ja paarmat eivät houkuttele lenkkipoluille. Vähän on myös fyysisiä ongelmia. Olemme molemmat käyneet muutaman kerran hierojalla ja nyt myös naprapaatilla. Toisella polvi reistaa ja toisella polttavaa kipua hartioissa. Lääkärissäkin oikein kävin ja sieltä ohjeena, että ota särkylääkettä. Muiden kuin lääkärin mielestä olisi varmaan ensin tärkeintä selvittää kivun syy :(

Olen yrittänyt löytää netistä kaikkea mahdollista tietoa caminosta. Onneksi niin monet ovat kirjoittaneet camino-blogia ja niitä olenkin lukenut mielenkiinnolla. Uusia, pieniä vinkkejä löytyy lähes jokaiselta.

Vielä pitää hankkia kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin, esim. sadaviitat, mp3-soittimet, Marseille-saippua jne. Rahavyöt tilasin jo netistä.

Eniten tässä arveluttaa jalkojen hoito. Vinkkeinä olen löytänyt valkovaseliinin, Compeed-voiteen, Tummelin, talkin ja sinkkivoiteen. Noista pitäisi sitten jotain valita.

Päädyimme hankkimaan Compeed-voidetta sekä laastareita, valkovaseliinia, lampaanvillaa ja sinkkivoide löytyikin jo kaapista.

Sadeviittoja saikin sitten jo enemmän metsästää. Halusimme Savotan sadeviitat, mutta niitä ei nyt kerta kaikkiaan mistään saanut. Rinkkaan pakataan nyt sitten ulkolaiset Tarp Ponchot.

Mp3-soittimia ei varmaankaan hankita, koska tajusimme, että nykyajan puhelimethan hoitavat tämänkin homman. Akkujen kesto kyllä vähän arveluttaa.

Rahavyöt, uppokuumennin sekä tyhjiöpussit löytyivät nettikaupoista ja ovat jo tulleet perille. Marseille-saippuakin ostettiin, mutta en ole sen mukaan ottamisesta vielä aivan vakuuttunut. Hiusten pesu saippuapalalla ei oikein testissä tuntunut mukavalta.

Peltiset Muumi-mukit pitää vielä jostain löytää ja sitten alkaakin kaikki jo olemaan kasassa.

Rinkkaa olen kantanut selässä vain yhden ainoan kerran, eikä se oikein hyvältä tuntunut. Pitää kokeilla ja testailla ja näin löytää oikeat säädöt.

1. Rinkkatesti

Pakkasimme rinkat täyteen ja lähdimme ensimmäiselle rinkkakävelylle. Matka oli n.7km:n pituinen eikä se nyt ihan mahdottomalta tuntunut. Välillä kylläkin ihmeesti kiristi takaraivosta. Jotkut lihakset ilmeisesti vähän kurtussa (?)
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti